Sukkien neulominen on ollut ykköspuuhaa, näistä neulehommista siis. Joulun tienoilla kärsin kyllä aikamoisesta motivaation puutteesta sillä saralla. Aloituksia sain kyllä aikaiseksi muttaa valmiita pareja ei juurikaan koppaan tullut. Ei ennenkuin näin Napit puuttuu -blogissa (linkitys ei tunnu onnistuvan...) version Neulekirjan Jänikset maailmankartalle -sukista. Silloin osui ja upposi!! Just mun juttu; jämälankoja, niitä kirjavista kirjavimpia, oli tuhottu neulomalla niistä ERIPARIsukkia. Koska viime keväänä olin tarttunut niskasta värifobiaani, oli nyt aika tarttua niskasta pedanttista neulojaa, joka epätoivoisesti aina kohdistaa itseraidoittuvat sukkalangat niin, että sukista tulee samanlaiset. Voi mikä vapaus ja ihanuus! Ja iloinen lopputulos!!

Semmoiseen jänis-koukkuun jäin, että lankakaupasta oli haettavaa lisää kirjavia "jämiä". Ja kun jämien loppuminen osui viikonloppuun niin innoissani sain keskeneräisiäkin valmiiksi.

Regian Random Stripe by Kaffe Fasset. Tiukasti kaksi samanlaista raitasukkaa...

Pientä yritystä selättää neulepedantisuus ennen jänis-sukkia eli kaksi ERILAISTA raitasukkaa jämistä.

Pitihän sitä vahvempaa Zauberballia kokeilla kun sellaisen lankakaupassa näin. Joulunajan pimeydessä luulin ostaneeni harmaansävyistä lankaa mutta helmikuun auringossa harmaa muuttuikin petrooliksi.

Nämä pinkkiharmaat unisukat bambuvillalangasta neulon vielä loppuun ennenkuin jänikset taas valtaavat tämän huushollin. Lanka on ostettu joulumarkkinoilta Jyväskylän Paviljongista kahdesta syystä; sen piti raidoittua tuommoista yksi-yksi-raitaa (taisi epäonnistua raidoittuminen, koska paksuihin nilkkoihini tarvittiin enemmän silmukoita) ja koska väri sopii niin hyvin unipukuuni. Kyllä kai jokanaisella on uniasuihin mätsäävät villaunisukat???

 

Edittiä: Jänis-sukat on tehty pääasiassa kirjavista Fabeleista mutta käytin muitakin kirjavia ohuita sukkalankojen jämiä (kakkosen puikoilla ja 60 s, sopii mukavan napakasti 38-39 kokoiseen jalkaani). Yritin pitää kolmea kerännyssäkkää kerrallaan pelissä mutta välillä sorruin ottamaan mukaan pätkän yksiväristä lankaa (ohuita sukkalankajämiä) kun sisäinen värisilmäni sitä johonkin kuvioon ehdottomasti vaati. Päättelyhommia oli sukissa yllättävän vähän ottaen huomioon sukkien kirjavuuden. Parissa ekassa olin epävarmempi ja otin noita ylimääräisiä väripätkiä enemmän, joten päättelemistäkin oli sen mukaisesti. Loppua kohden osasin olla rennompi ja annoin mennä vaan, joten päättelemistäkin oli vähemmän.

                                                                                                 

Jänis-sukkien ohjetta on udeltu ja se löytyy Ilona Korhosen ja Jenni  Östermanin Neulekirjasta. Idea sukkiin on se, että käytetään kirjavia tai vähemmän kirjavampia sukkalankajämiä ja neulotaan hyvin yksinkertaista kirjoneuletta just niillä väreillä, mitä kerältä sattuu tulemaan. Neulekirjasta katsoin idean mutta itse neuloin ihan mitä sattui; välillä radallista, välillä  kerroksen tai pari "yksi punainen, yksi sininen silmukka"-tyylillä tai miltä milloinkin tuntui. Aluksi kieltämättä oli hurja kynnys uskaltaa tehdä niin mutta kylläpäs kannatti voittaa kirjavuuspelko ja uskaltaa!