Kesällä näin Eijan blogissa upean farkuista tehdyn kassin, oikeastaan laukun. No farkkukassejahan on tehnyt yksi sun toinen mutta tähän olikin farkut värjätty, ruskeiksi ja vihreiksi. Mahtava idea! Farkkuja tämän hamsterin kaapeista kyllä löytyy ja ei muuta kuin leikkelemään niistä turhat taskut ja paksut saumat pois, paketti väriä ja riekaleet koneeseen ja siinäpä minulla oli materiaaleja vaikka minkälaiseen laukkuun. Kesällä kolopallo ja muut harrastukset veivät aikaa, joten vasta nyt sain kaivettua kankaat esille ja pääsin tositoimiin.

Tästä tuli kyllä ihan peruskassi. Mitat otin koulukassina käyttämästäni Longchampin  peruskassista. Se on mielestäni juuri sopivan kokoinen kaikenlaiseen kantamiseen ja hihnatkin juuri oikean pituiset. Koristeeksi ompelin keramiikkakurssilla tehtyjä nappeja.

Ja kun kyse on farkkukassista, ompelin vuoriin (joka koki värikylvyn yhdessä farkkujen kanssa) tuommoisen paikkataskun farkuista. Se roikkuli on lenkki avaimia varten, ettei aina tarvitsisi kaivaa kassin pohjalta. Ja lopuista kankaista tuli vielä tyyny. Tykkään kovasti tuosta farkkujen samettimaisesta pinnasta ja erilaisiin farkkuihin eri tavalla tarttuneesta väristä.

Syyslomalla olen ehtinyt ommella mutta myös raivata vaatehuoneeni. Aikamoinen kassillinen farkkuja sieltä taas löytyi odottamaan uusiokäyttöä. Ja iso kassillinen vaatteita Konttiin ja vähintäänkin yhtä iso kassillinen T-paitoja rievuiksi mopotallille. Niin ja kasa rikkinäisiä ja vanuneita omaneulomia villasukkiakin. Ne pesin ja tuunasin muutaman tämmöiseksi käsinukkeperheeksi. Näitä tehdään ehkä enemmänkin meidän luokassa...