Kaivoin ompelukoneen esille pitkästä aikaa. Kirpparilta löytyi ihana Marimekon verhopala, josta piti tullä kassi tai pussukka tai...

Kangasvarastoja (onneksi ei niin laajoja kuin lankavarastot) penkoessani löysin pussillisen  ruskean ja sinisen sävyisiä miesten paitoja ja muita sävyihin sopivia kankaita. Olin ajatellut niistä tilkkupäiväunipeittoa tai tilkkupäiväpeittoa puusohvaan. Jokunen palanen oli jo valmiiksi leikattukin. Tämmöinen siitä sitten tuli:

Puolikas päiväpeitto! Kooltansa 120X190, joten sopiva yhden naisihmisen päikkäripeitoksi. Väritykseen olen tosi tyytyväinen.

Pari tuttua paitaa ja jokunen kirpparilöytökin. Verhokangasta ja tilkkuja tilkkulaatikosta. Muistoja.

Pöllö syntyi muuten vaan mukavista kangaspaloista ja pupu sille kaveriksi. Opettaja minussa halusi keksiä uuden pikkutyön kolmannen luokan ompelukoneoppilaille. Vähän ovat kaverit laihoja, koska kotona ei ollut enempää täytevanua. Jospa oppilaat saisivat omiinsa hieman enemmän täytettä.

Se marimekon kangas odottaa edelleen ompelijaa. Että jos sitten seuraavassa innostuksen puuskassa olisi sen vuoro päästä paininjalan alle.