Eihän me millään oikealla sieniretkellä oltu, kunhan vaan metsässä lenkkeiltiin Oton kanssa. Onneksi oli noita kakkapusseja mukana, sillä aivan polun varressa oli hurjat määrät veriseitikkejä ja niitä hamstratessani löytyi jokin verran iltapalaakin, suppilovahveroita.
1882714.jpg
Veriseitikit piti heti saada väripataan kiehumaan ja iltalenkillä keräsin vielä lähipuistikosta marja-aronian marjojakin, värjäystarkoituksiin. Veriseitikit antoivat lankoihin upean oranssin sävyn. Nallesta tuli jopa melkein punainen, lieneekö tekokuidun ansiota. Marja-aronian upean violetista liemestä kuivui kaksi likaisen harmaata vyyhtiä, sellaista väriä, jota saa kun vahingossa laittaa parhaat valkoiset pikkupöksyt farkkupyykkiin. Plääh!
Uusi yritys, eli harmaankukertavat seitikkipataan ja yllätysyllätys!! Sieltäpä nousikin kaksi ruskeaa vyyhtiä. Aika ihania.
Jälleen kerran voivottelen kuvien haljua värisävyä. Oikeasti värit ovat tosi kirkkaat ja syvät ja tuo oikealla oleva nallelanka melkein punainen ja sen yläpuolella oleva ruskea suklaan ruskeaa. Langat ovat Virtain Villan valkoista ja harmaata villaa. Harmaa on nailonilla (10%) vahvistettua sukkalankaa, siitä pienet sävyerot.