Ajelin jokakesäiselle mökkireissulle ystävättäreni luo ja pakollinen pysähdyspaikka matkan varrella on Saarijärven Taito-myymälä. Kaiken ihanan tilpehöörin lisäksi siellä on myynnissä erilaisia käsityötarvikkeita ja tietenkin esillä on malleja, jotka houkuttelevat kokeilemaan. Tällä kertaa jäin sananmukaisesti koukkuun trikookuteista virkattuihin mattoihin. Mukava idea, kuulemma viime kesän Kasityö-lehden malli, oli pitsiliinan mallilla virkattu matto. Isoäidin neliö-tyylillä virkattukaan ei ollut hullumpi. Mukaan tarttui kympin virkkuukoukku ja reilu kilo kudetta. En malttanut odottaa kotiin saakka vaan siinä päivän mittaa höpötellessä virkkasin soikean maton. Meidän vessaan se on liian iso, en malttanut lopettaa virkkaamista ennenkuin kude loppui, joten matto jäi mökille.
Kotona sitten virkkasin tämmöisen suorakaiteen muotoisen meidän vessan mittojen mukaisen.
1789002.jpg

Tämä kude on paljon paksumpaa kuin ruskea, jota ensin ostin mutta virkkaaminen sujui ihan  näpsästi ja nopeasti tälläkin vahvuudella.

1789010.jpg

Ottolenkillä huomasin, että kesäkranssitarpeita on taas saatavilla. Tässä on pietaryrttiä, marja-aronian raakoja, vihreitä marjoja ja pihlajan puoliraakoja marjoja sekä tuijaa. Aika rehevän näköinen näin tuoreena, saas nähdä miten ruipeloituu kuivaessaan, vaikka aika tiiviisti  yritin laitta nuo marjat ja kukat.