En sitten malttanut odotella ensi kesää ja ulkovärjäyskelejä. Sisäinen pakko ajoi kokeilemaan sipulin kuoria ja pitkin syksyä kuivaamiani veriseitikkejä.
Nyt on sitten värikästä sukkalankaa:
981034.jpg
Tässä kokeilussa väriä pintaansa sai Nalle-lanka. Alunperin luonnonvaaleana ja vaalean harmaana. Vyyhdit ovat noin 75g painoisia.
1. ja 2. vasemmalta ovat keltasipulinkuoripadassa kiehuneet harmaa ja valkoinen. Sipulin kuoria oli n. 120g ja olin liottanut ne yön yli, keitellyt parisen tuntia ja sitten siivilöinyt roskat pois ennen lankojen lisäämistä. Puretin alunalla.
3. vasemmalta on  harmaa vyyhti, jonka laitoin samaan sipulinkuoriveteen lisättyäni siihen pienen määrän punasipulinkuorilientä ja alunaa puretukseen.
4. harmaa vyyhti pääsi sipuliliemen viimeiseen kokeiluun; lisäsin siihen kuparivitrilliä saadakseni tummempaa vihreää mutta sainkin tuommoista vihreän ruskeaa.
981036.jpg
1. ja 2. vasemmalta ovat valkoinen ja harmaa vyyhti veriseitikkipadasta. Veriseitikkejä minulla oli 30g kuivattuna. Lankamäärään nähden ihan reilusti ja odotinkin syvempää oranssin sävyä. Ripsautin pataan purkin pohjalta jopa viinikiven jämätkin syventämään sävyä. Harmaa lanka oli niin tylsän väristä, että lopuksi laitoin sen vieläkelta-punasipulinkuoripataan kuparin kanssa ja sitten siitä tulikin ihan kiva ruskea.
Oikeanpuolimmainen on reilu 100g vyyhti, jonka värjäsin krapilla jo värjäyskurssilla. Liian tiukkaan solmitut pasmalangat tekivät siitä kirjavan, joten laitoin sen  toiselle kierrokselle seitikkipataan. Väri tasoittui ja ehkä tässä on nyt sitten hieman sitä oranssin sävyä, jota kaipasin.
Tässä vielä kerran koko saalis:
981038.jpg