Kasvun ihmettä?
360020.jpg

No eipä oikeastaan. Ainakaan tuo keskimmäinen.
Eilen illalla hepuloin etsiessäni parsinneulaa. Meillä vallitsee yleensä hallittu(?) kaaos. Eli tavarat ovat missä ovat mutta yleensä minulla on ainakin jonkinmoinen haju siitä, mistä niitä kannattaa etsiä. Vaan sitten eilen illalla ei ollut.
Säilytän neuloja  omissa rasioissaan. Joskus jostain syystä niitä ei tule laitettua heti käytön jälkeen takaisin sinne rasiaansa, joka ei sillä hetkellä, se oikea rasia nimittäin, ole näköpiirissä... Huolimatta siitä että eräskin rasiapino nököttää lähes jatkuvasti työpöydän kulmalla. Eikä omalla paikallaan laatikoissa ja hyllyillä.

360025.jpg
 Ratkaisu tähän ongelmaan olisi tietysti käyttökelpoinen neulatyyny jota ulkonäkönsä puolesta voisi säilyttää jatkuvasti näkösällä.
Ja tuo yläkuvan keskimmäinen tötterö sitten luulee olevansa sellainen.

Neulatyynyä näpertäessäni mietiskelin neulatyynyjen syvintä olemusta. Kaikilla sellainen varmaankin on. Jollakin itse koulussa ommeltu (sienimallinen?), ehkä perintösemmoinen tai sitten kuten minulla, matkamuistotuliainen Unkarista vuosien takaa. Tai ehkä kätevä ompelukoneeseen kiinnitettävä, ranteeseen sujautettava tai ihan vaan perinteinen tyynymalli. Yhtäkaikki käyttökelpoinen kapine!
Ope minussa heräsi ja aloin heti pohdiskella mallia,jonka voisin toteuttaa oppilaitteni kanssa. Se olisi sellainen perintökalu, joka annetaan äidille äitienpäivälahjaksi ja sitten aikanaan varustetaan muutamalla tarpeellisella neulalla kun tulee aika muuttaa pois kotoa ja joka joko unohtuu kaapin kätköihin tai kuluu nuhruiseksi paljosta käytöstä...

Tässähän olisi ihan ideointikisan paikka!
Mutta ensin varoituksen sana; kaikkea mitä kirjoitatte, voidaan käyttää vinkkinä toteuttaessani neulatyynyprojektia oppilaitteni kanssa. Tai tehdessäni itselleni semmoista oikeaa versiota katseenkestävästä mallista.
Siispä kaikki asiasta kiinnostuneet: Kommentoikaa kertomalla omasta neulatyynystänne, unelmienne neulatyynystä tai sitten kertokaa oma ohjeenne kivaksi ja käyttökelpoiseksi neulatyynyksi.
Koska kyseessä on kisa, lupaan arpoa kaikkien lauantaihin, 27.1. 2007  klo 15 mennessä kommentoineen kesken pienen palkinnon.

Ps. Se etsimäni parsinneula löytyi sitten myöhemmin illalla keittiöstä, kahvinkeittimen vierestä.