Vettä sataa ja ulkonakin on lämpöasteita... jouluTUNNELMA on kaukana. Paitsi että nyt oli sitten mahdollista viettää Karvaisen Kaverin kanssa  aikaa metsässä keräämässä materiaaleja joulutunnelmaan. Kassitolkulla löytyi varpuja ja oksia ja pikkujoulukuusiakin tarttui mukaan. Niistä sitten väsäilin "joulukukkia" ystäville.

275648.jpg
Tämä laitetaan omaan oveen joulukuun ekana, siis jo ensi perjantaina.

275650.jpg
Kranssit, nämä ja jokunen lisääkin, lähtevät luomaan joulumieltä ystävien oviin.
Alhaalla näkyvät pikkujoulukuuset saavat vielä piparikoristeet (paistoin valmistaikinasta pieniä piparisydämiä joihin tein reiät ja laitoin ripustuslangan pellavanarusta) ja valot ja ne vien ilahduttamaan kerrostaloystävien joulunodotusta parvekkeille.
275649.jpg
Lopuksi vielä kuva kokeilusta. Olen ihastellut mustikanvarpukransseja mutta ajatellut, etten saisi siitä itse tasaista. Nyt oli niin kiva ilma ulkona eikä kiirettä ollenkaan, että innostuin keräämään yhteen kassiin näitäkin varpuja. Pari kranssia tein kokeeksi mutta aivan tyytyväinen en lopputulokseen ole. Yksi kransseista sai marjakoristuksen ja jäi sisälle. Oikeastaan tekisi mieleni kokeilla siihen vielä puuterisokerikuorrutusta; sively munanvalkuaisella ja sitten pöllätys tomusokeria. Onko joku kokeillut?

Joulua olen suunnitellut jo enemmänkin ja jotakin valmistakin alkaa olla. Vaan ei tässä vaiheessa voi vielä joulusalaisuuksia paljastella... Harmillista, sillä muilla on varmaan samankaltaisia ongelmia ja olisi  kiva saada uusia lahjavinkkejä. Vielä ehtii tehdä aika paljon!