Tänään on paistanut aurinko ja ulkona on ollut kuin keväällä vaan minä olen hurahtanut jouluvalmisteluihin (vaikka sanonkin aina ettei ennen joulukuuta!).
Pojat, 15v. ja 18v., väittävät edelleen , ettei joulua tule ilman pussikalenteria... Tuolla kuusiaiheisella kalenterilla on jo 20. joulu  alkamassa! Tonttupussikko on jokusen vuoden nuorempi.  Sisältö on vaihdellut vuosien saatossa. Monta vuotta käytin tätä kikkaa; karkkien lomassa pussista löytyi pieni puinen joulukuusen koriste ripustettavaksi olohuoneen pöydällä olevaan pikkujoulukuuseen. Ja seuraavana vuonna samat koristeet...
Koska pussi on melko pieni, olen harrastanut myös yllätyksen ripustamista pyykkipojalla pussin ulkopuolelle. Se vaan oli tehtävä lasten mentyä nukkumaan. Karkkia ja pieniä jäyniä on tänäkin vuonna tiedossa. Niitä kuusenkoristeita on turha enää yrittää.
277167.jpg

Esittelen samalla kirppareilta löytämäni valikoiman punaisia puukynttilänjalkoja. Tämän joulun uusi idea! Matkittu tietysti jostain sisustuslehdestä.
277172.jpg
Tässä on se askartelukokeilu, jonka sokeritärkkäykseen kyselin apua. Yrityksen ja erehdyksen kautta onnistuin. Ei siis kannata laittaa liian sokerista vettä ja ehdottomasti kannattaa puristella ylimääräiset vedet pois ennen kuivumaan laittamista. Helpoiten irtosivat metallitarjottimesta. Siis nuo virkkaamani enkelinmekot joista teen tämän vuoden joulukortit. Taustalla on omatekoista olkipaperia ( ks. aiempi postaus). Enkelin pää ja siivet ovat valkoista rautalankaa. Hopeista olisin halunnut...
Ja idea ei ole oma vaan suoraan lainattu samalla tekniikalla valmistetusta joulukoristeesta, jonka näin telkkarissa.
277174.jpg

Lopuksi vielä valmis (pikku)pikkujoulukuusi pipareineen ja valoineen.
277179.jpg