Arvaa mikä tämä on?

241076.jpg

Jämälankaprojektini jatkuu (ikuisuusjuttu :) ) ja tämä on sitten sinisävyisistä (kuinkas ollakkaan) langanpätkistä solmittu jämälankakerä.

241078.jpg

Ja tämmöistä siitä sitten tuli.
Olin nähnyt sellaisia hauskoja villasukkia, joissa oli nuo solmut ulkopuolella ja sitten jossain näin kuvan tämmöisistä lapasista joissa solmut ja hapsut olivat sisäpuolella "lämmittämässä".

241080.jpg

Kokeilin sitten vielä puna-keltasävyisistä langoista samaa ja hieman suurempana, koska nuo hapsut vievät tilaa. Ja tuntuvat aluksi oudoilta.
Nyt on jo työn alla kolmas versio: reilusti suuremmat lapaset, joiden sisälle neulon "vuoriosan" tavoitteena ihanan lämpöiset tumput ulkoiluun koiran kanssa.
Tämä projekti on nyt hieman katkolla, sillä nyt pukkaa pipo-lapas-liina -settejä.

241067.jpg

Illalla valmistunut setti on niin iiihana että aamumurotkin on pakko mussuttaa äidin tekeleissä!!!
Olen ylpeä itsestäni, sillä tämän setin myötä lankavuoreni parin KYMMENEN vuoden takaa on jälleen hitusen pienentynyt. Kuka vielä muistaa Katti Mohairin??

241056.jpg

Viime talven ykköshitti olivat tällaiset huivit joita työporukassa virkkailtiin Kitten mohairista pilvin pimein. Tämän tein Naturasta. Siis huomattavasti paksummasta kuin Kitten mutta toimii. Tuli tästä langasta sitten pipo ja kämmekkäätkin...
Lanka on niin mukava neuloa ja väri hyvä että päätin väsätä murkkuikää lähestyville kummipojille tästä kaulaliinat ja pipot joululahjaksi. Langat odottavat vielä pussissa sillä innostuin tekemään ruskeasta ohuesta ja paksusta Pirkasta huovutettavat lapset sopiviksi ruskeansävyiseen pipo-huivi -settiini. Ja tietysti  kauppareissulta Pirkkalankakauppaan tarttui mukaan jokunen vyyhdellinen sinistä Pirkkaa... jotta voisin käyttää ne jo varastossa olevat langat ja tehdä noita huovutuslapasia kaksinkertaisesta Pirkasta. Tykkään näes tehdä niitä kahdesta pikkuisen toisistaan poikkeavasta sävystä. Huovutuksen jälkeen tulos on aika ihana!! Näin sitä selitellään alati kasvavaa lankavuorta...

241053.jpg

Meidän huushollista ei tämänkokoisia enää löydy mutta ystävättärestäni tuli viime talvena mummo, joten kaivelin vauvalankapussista Lanettia...
Reilut 18 vuotta sitten kun odotin esikoistani innostuin vuosien tauon jälkeen neulomisesta ja ompelusta (aika tavallista siinä elämäntilanteessa, uskoisin). Ostin Käsityökerho -lehden vauvanumeron ja tulosta alkoi syntyä. Loppujen lopuksi näitä haalareita väsäsin useita kappaleita omille ja kummilapsillekin, sillä villaisia haalareita ei silloin vielä kaupoista löytynyt. Ja kieltämättä neulominen Lanetista oli mukavaa ja tämä malli nopea tehdä; lahkeet ja hihat neulotaan viidellä puikolla.
Niinpä sitten kevättalvella Lanett -löytöni (juu, nämä langat ovat ainakin 15 vuoden takaa!!) ja uunituoreen mummon innostamana päätin neuloa vielä yhden haalarin. Vaan ohjetta ei löytynyt enää mistään. Kirjaston lehdet ja kirjatkin kolusin löytääkseni edes jotakin sinnepäin, kunnes viimein päätin kääntyä sähköpostitse lehden päätoimittajan puoleen. Hatarilla ohjeilla .."helmikuussa -88 tai joskus silloin ja semmoinen Lanett -neule. Taisi olla raidallinen"... löytyi oikea ohje ja sain sen postitettuna kotiin. Ajatelkaa, mitä palvelua!!! Kiitos vielä kerran!
Tässä siis on lopputulos ja ohje on tarkasti arkistoituna odottamassa omaa mummoaikaani...