Ensin näitä blogini pakollisia, sukkia nimittäin:

Ennen joulua näinMarin neuloneen tutusta (olen neulonut jo kahdet, mutta kummatkin olen lahjoittanut pois) Laila-sukkamallista tämännäköisen puna-harmaan version, tai kaksikin. Osui ja upposi ihan kerrasta. Joten joulumessuilta nappasin punaisen pallollisen lankaa ja näköjään ehtymättömästä lankavarastosta kaivelin sille pariksi tummaa harmaata. Joulusukat jäivät muiden sukkahommien jalkoihin ja vasta nyt sain ne valmiiksi.

En tehnyt uuden vuoden lupauksia (kun ne tuppaavat jäädä vain lupauksiksi) mutta vakaasti päätin pyrkiä pienentämään lankavarastoja (kovin omaperäistä) ja keksiä uusia jämälankaprojekteja. Tuo harmaa versio Lailoista on sellainen. Harmaat sukat eivät ole pyörineet yhdessä Oton ja villakoirien kanssa lattialla vaan vaalean harmaa lanka on jämäkerä tuommoista tweed-tyyppistä sukkalankaa. Siitä nuo värikkäät nypyt...

Harmaat langat sain upotettua niin tarkalleen näihin sukkiin, että tähän suurisuuntaiseen jämälankaurakkaan jäi niistä vain parin kerroksen verran.

Sukkalandiassa on upotettu sukkalankajämiä jo toiseen palapeittoon. Minun sukkalankajämäni ovat suurimmaksi osaksi pätkävärjättyjä, joista ei tule kaunista virkkausjälkeä ainakaan isoäidin neliöihin aikaisemman kokeiluni perusteella. Nyt Sukkalandian palapeitto oli niin vastustamaton, että päätin yrittää vielä kerran. Tällä kertaa valikoin pussista vain suht hillityt sukkalnkajämät ja kelpuutin joukkoon muitakin ohkaisia jämälankoja. Ja on niitä valmiita paloja jo hieman enemmänkin. Ja jopa pääteltynä!

Viime talvinen pipo jäi käyttämättömänä hyllylle, joten purin sen ja neuloin langasta kopion ihanasta Dropsin piposta... (silmukoita lisäsin neulomalla palmikot 6 silmukan levyisiksi). Nyt on tällekin pipolle löytynyt käyttöä.