Päivä oli sateisen harmaa mutta ei auttanut; Karvaisen Kaverin oli välttämättä päästävä ulos. Tuttu polku oli muuttunut auringon keltaiseksi tunneliksi. Kuva ei tee sille oikeutta...

209686.jpg

Olen päässyt ja mennyt viime vuosina monille luonnonmateriaaleja hyödyntävälle kurssille.

209688.jpg

Tikapuuhyllyn (tehty huithapelisti sään raiskaamista laudankappaleistä) molemmin puolin on muutaman vuoden takaisen pajutyökurssin innoittamana syntyneitä tötteröitä. Kesällä ne toimivat krassien ja hajuherneiden kiipeilypuuna ja talvella ne palvelevat tekokuusina; kiedon ne ulkovalosarjoihin rappujen pieleen . Hyllyllä oleva tötterö on entinen pajuamppeli. Kun se ei enää tehtäväänsä kyennyt, en raatsinut sitä poiskaan heittää ja nyt se toimii upeana (!) syksyisenä lyhtynä. Se sisällä on nimittäin kynttilä lasipurkissa.

209654.jpg209657.jpg

Nämä risutyöt tein viime keväänä luonnonmateriaalikurssilla koivun risuista. Tuosta kranssista piti alunperin tulla pannunalunen mutta innostuin hommasta niin että siitä tuli hieman iso, joten koristelin sen reunat ja peitin sillä varaston kuluneen oven.
Tuolla kurssilla hurahdin luonnonmateriaaleihin niin että olen keräillyt hamsterin lailla talvivarastoja. Osmankäämin lehtiä roikkuu kuivumassa paksu nippu ja pihlajanmarjoja olen kuivattanut tertuissa ja helminauhoina. Pian pajujen lehdet ovat pudonneet ja pääsen pajusavottaan...
Tulevana viikonloppuna olen menossa kansalaisopiston kaislakurssille.
Saankohan nämä uudet sukat siihen mennessä valmiiksi?

209681.jpg

Ostin aloe veralla ja jojobaöljyllä käsiteltyä tosi ohutta lankaa ja elämäni ekat bambupuikot. Tuskin maltan muuta tehdä kun näitä väkertää.

241039.jpg

Sukat tuli valmiiksi ja tässä kaislakurssin saavutuksia!